UPS trifazat
Centrele de date reprezintă coloana vertebrală a infrastructurii digitale, oferind stocarea, procesarea și accesul la date esențiale pentru funcționarea afacerilor. În acest mediu critic, fiecare secundă contează, iar orice întrerupere a alimentării cu energie electrică poate avea consecințe grave. Aici intervine un UPS trifazat, oferind protecție esențială împotriva întreruperilor de curent și asigurând continuitatea operațiunilor chiar și în cele mai dificile condiții.

 

Ce este un UPS trifazat și cum funcționează?

Un UPS trifazat este un sistem de alimentare de rezervă care asigură furnizarea neîntreruptă de energie electrică către echipamentele critice din centrele de date în cazul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică de la rețea. Acestea sunt esențiale pentru menținerea funcționării continue a echipamentelor de procesare a datelor, serverelor și a altor componente esențiale, chiar și în timpul unor evenimente extreme precum blackout-urile sau fluctuațiile de tensiune.

 

Beneficiile UPS-urilor pentru centrele de date

 1. Continuitatea operațiunilor: UPS-ul trifazat asigură centrele de date să rămână online chiar și în cazul unui blackout sau a altor evenimente care ar putea afecta alimentarea cu energie electrică. Acest lucru este vital pentru a evita pierderile de date și pentru a menține accesul neîntrerupt la informații critice.
 2. Protecție împotriva pierderilor financiare: O oprire neplanificată a activității într-un centru de date poate avea consecințe financiare grave, atât în ​​câștiguri pierdute, cât și în ​​daune la reputație. Un UPS trifazat reduce riscul acestor pierderi, asigurând funcționarea continuă și fiabilă a operațiunilor.
 3. Stabilizarea tensiunii și a curentului: UPS-urile trifazate APC nu numai că protejează împotriva întreruperilor de curent, ci și stabilizează tensiunea și curentul furnizat către echipamentele conectate, reducând astfel riscul de daune cauzate de fluctuațiile de tensiune.
 4. Management avansat al bateriei: UPS-urile trifazate APC includ funcții avansate de management al bateriei, care monitorizează și optimizează performanța bateriilor pentru a asigura o funcționare fiabilă și durabilă pe termen lung.
 5. Eficiența energetică: UPS-uri trifazate APC sunt concepute pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic, utilizând tehnologii avansate pentru a minimiza consumul de energie și a reduce costurile operaționale.

UPS trifazat

 

Noul Easy UPS trifazat modular 50-250 kW (400 V) APC by Schneider, ideal pentru centre de date mici și mijlocii

UPS-ul Easy UPS 3-Phase Modular este o sursă de alimentare neîntreruptibilă trifazată scalabilă, ușor de instalat, cu o amprentă compactă la sol, care optimizează investiția de capital pentru centrele de date mici și mijlocii și alte aplicații critice pentru afaceri.

Caracteristici:

 • Fiabilitate ridicată: UPS-ul Easy UPS 3-Phase Modular oferă o protecție robustă împotriva pierderilor de energie și asigură disponibilitatea ridicată a echipamentelor și proceselor critice pentru afaceri.
 • Design modular: Cu un design modular, acest UPS este ușor de instalat, scalabil și permite schimbarea în timp real a modulelor de alimentare fără
 • UPS trifazat oprirea sistemului.
 • Eficiență energetică: Operând în moduri eficiente, acest UPS trifazat minimizează pierderile de energie și reduce costurile operaționale asociate cu alimentarea electrică.
 • Conectivitate avansată: Integrarea cu EcoStruxure™ facilitează monitorizarea și gestionarea UPS-ului de la distanță, oferind o mai mare vizibilitate și control.
 • Serviceabilitate simplificată: Designul modular permite o serviceabilitate ușoară și rapidă, cu un timp minim de înlocuire a componentelor și întreținere.

 

Beneficii:

 • Disponibilitate crescută: UPS-ul Easy UPS 3-Phase Modular asigură funcționarea continuă a echipamentelor critice și minimizează riscul de întreruperi neplanificate.
 • Flexibilitate și scalabilitate: Capacitatea de scalare și adaptare la cerințele crescute de alimentare electrică face din acest UPS trifazat o soluție versatilă pentru diferite aplicații și medii de afaceri.
 • Economii de costuri: Reducerea pierderilor de energie și costurile operaționale asociate conduc la economii semnificative pe termen lung.
 • Management avansat: Funcționalitățile avansate de conectivitate și monitorizare permit managementul eficient al UPS-ului și identificarea rapidă a oricăror probleme potențiale.
 • Rezistență și fiabilitate: Construit pentru a rezista la condiții de funcționare dificile, acest UPS trifazat oferă o protecție de încredere împotriva perturbărilor și avarierilor electrice.

UPS-urile trifazate reprezintă un element vital al infrastructurii unui centru de date, asigurând protecția și continuitatea operațiunilor în fața amenințărilor legate de alimentarea cu energie electrică. Investiția în UPS-uri de înaltă calitate este esențială pentru orice centru de date care își dorește fiabilitate, securitate și eficiență în funcționare.