kmr-sistem-management-mentenanta

O introducere în softul de management mentenanta KMR – Keep the Machine Running, dezvoltat de divizia de Cercetare-Dezvoltare software din cadrul companiei Quartz Matrix.

Softul KMR va ajuta sa planificati si sa coordonati toate activitatile specifice mentenantei. Indiferent de rolul dumneavoastra in cadrul companiei, KMR ofera o serie de functionalitati menite sa va ajute zilnic in indeplinirea sarcinilor de lucru. Va puteti crea baza de date cu toate utilajele, impreuna cu orele de functionare ale acestora. Puteti verifica stocurile de materiale si piesele de schimb si configurati planul de revizii pentru fiecare echipament. Lansati si monitorizati etapele de solutionare a tichetelor indiferent de natura lor. Insa cel mai important aspect este ca puteti sa generati rapoarte de costuri si statistici privind indicatorii de performanta.

Keep the Machine Running este o aplicatie WEB foarte intuitiva ce poate fi accesata din cloud sau server local, de pe orice dispozitiv fie tableta industriala, PC sau smartphone. KMR are capabilitatea de a prelua informatii in mod automat de la utilaje cu ajutorul tehnologiei IoT prin conectarea la senzori si contori. Poate fi integrat cu usurinta in sistemele de tip ERP si permite importul si exportul datelor. Se poate profita de libertatea oferita de platforma si integra serviciile SMS. Acestea sunt transmise catre utilizatori doar daca situatia este critica/urgenta, iar atentia este ceruta in mod special.

instalare cloud kmr

instalare locala kmr


 

Scurtă descriere a softului de mentenanță KMR

managementul mentenantei

Autentificarea se realizează în baza unui cont de utilizator. Fiecare cont aparține unui rol definit. Acesta este format dintr-o serie de drepturi operaționale (de adăugare, modificare, ștergere) și liste de acces la module. Operațiunile de management utilizatori și roluri sunt efectuate de către un administrator delegat.

Structura aplicației este formată pe nivele de filtrare, astfel încât prin selecția unei locații tot conținutul se actualizează automat. Astfel, sunt procesate doar elementele din acea locație, precum echipamente, revizii, tichete etc. Acest aspect ajută la delimitarea zonelor de acces în cadrul softului de mentenanță KMR. Utilizatorilor li se poate permite acces global sau personalizat.

Interfața este împărțită în 3 zone de interes: zona de Management, zona de Rapoarte și zona centrală unde sunt afișate informațiile.

Zona de Management
  • Dashboard. Aici sunt afișate în timp real informații esențiale precum situația tichetelor, a intervențiilor, numărul mentenanțelor programate etc.
  • Zona de nomenclatoare și setări. Aici se pot configura informațiile legate de mentenanță: setati lista de persoane responsabile alocate pe locatie, definiti structura categoriilor pentru echipamente si consumabile, descrieti tipurile de interventii conform manualului utilajului, introduceti contractorii si persoanele de contact pentru serviciile externalizate, va gestionati intrarile in stocul de materiale si piese de schimb, setati pragul de alerta pentru transmiterea notificarilor.
  • Necesar consumabile. Din acest modul se lanseaza comenzile catre Achizitii si se urmareste evolutia lor pana la receptia in punctul de consum.
  • Modulul de ticketing. Preia sesizarile din teren facute de utilizatori ce ajung la managerul de mentenanta unde sunt aprobate si alocate tehnicienilor. Astfel, se ofera vizibilitate asupra activitatii de lucru si se urmareste traseul unui ticket in toate starile acestuia.
  • Management echipamente. In acest modul sunt introduse echipamentele ce vor fi monitorizate in modulul de mentenanta. Aici se pot introduce informatii cu privire la garantii, producatori, ore de functionare (manual sau preluate automat), fisiere multimedia, fise tehnice, etichetare echipamente cu coduri QR pentru accesul instant al tehnicienilor la toate datele echipamentelor.
  • Management mentenanta preventiva. Se realizeaza in functie de data planificata. In baza planului de interventii si revizii, va puteti configura in cateva minute intreaga activitate pe mai multi ani.
  • Mentenanta predictiva. Functioneaza in stransa relatie cu conectarea la senzori si contori care preiau automat de la echipamente si utilaje informatii utile pentru mentenanta predictiva: timpul de functionare, vibratiile, temperatura, nivelul, debitul, concentratia.
  • Mentenanta corectiva. Aici sunt introduse toate acele mentenante care intervin in urma unor evenimente accidentale, neprevazute.
mentenanta corectiva managementul mentenantei
mentenanta corectiva
Tipuri de mentenanta

Toate cele trei tipuri de mentenanta au o structura ce permite notarea informatiilor necesare pentru descrierea evenimentului, plecand de la timpul interventiei, cauza defectului, lista de consumabile utilizate pentru repunerea in functiune si fisiere multimedia (documente, poze, video). Prin colectarea datelor de mentenanta a echipamentelor se beneficiaza de un istoric solid ce permite generarea fisei de interventie cu toate informatiile necesare.

Pentru tehnicieni, KMR ofera modulul Start & stop mentenanta care permite, prin simpla scanare a codului QR de la echipament, acces sa inceapa rezolvarea tichetelor atribuite, precum si acces instant la informatii despre utilaj: specificatiile tehnice, istoricul mentenantei, ore de functionare, status revizie, manuale de utilizare si orice alt material necesar pentru desfasurarea activitatii.

Zona Rapoarte
  • Status. Afiseaza lista de activitati programate, se pot vedea interventiile intarziate, cele in desfasurare sau cele care vor urma.
  • Rapoartele. Colecteaza informatii despre evenimentele petrecute in toate modulele si permite generarea cu usurinta a rapoartelor grafice sau tabelare legate de sarcini de lucru alocate tehnicieni (tichete / solicitari); rapoarte pe materiale: top costuri, top utilizari; rapoarte pe utilaje: costuri revizii, numar revizii si rapoarte pe revizii / interventii: top costuri, intarziate, planificate.
managementul mentenantei
raportare

Nivelul avansat de filtrare permite generarea rapoartelor pe orice perioada, locatie sau cuvinte cheie, precum si transmiterea prin e-mail a acestora la o perioada selectata de dumneavoastra.

Sistemul pentru managementul mentenantei, Keep the Machine Running, chiar face tot ceea ce promite. Testati-l! Solicitati prezentare demo la toate functionalitatile sistemului nostru Keep the Machine Running si veti afla pe cine va puteti baza de acum iînainte in managementul mentenantei. Verificati cu usurinta daca are tot ce aveti dumneavoastra nevoie.