Portofoliu clienti
Proiecte de
Referinta
AUTOLIV
Îmbunătățirea eficienței energetice cu QLEAP ENEF
„Suntem focusați pe excelență și împreună cu partenerii noștri, ne propunem să atingem obiectivele de dezvoltare durabilă stabilite la nivel global. Lucrăm cu parteneri de încredere care împărtășesc aceleași valori, motiv pentru care am ales Quartz Matrix ca furnizor de soluții de eficiență energetică și a utilităților în procesul nostru de reducere a costurilor.
Soluția de monitorizare a energiei și utilităților QLEAP, prin produsul ENEF, ne oferă o perspectivă detaliată și în timp real asupra tuturor consumurilor din fabrica noastră din Brașov. Datorită funcționalităților sistemului, echipa noastră a identificat cauzele reale ale pierderilor de consum cu apa și a remediat această problemă care îngreuna procesul de producție. Odată ce am fost conștienți de beneficiile obținute, în 2023 am interconectat SCADA pentru a avea acces la mai mulți KPI relevanți, cum ar fi consumul de energie pe costul unitar sau consumul detaliat pe secțiune."
Corneliu Antal, Facility Manager la Autoliv
Continental
Transformare digitală sustenabilă cu QLEAP KMR
”KMR, soluția de management al mentenanței, ne-a permis să optimizăm eficient procesele operaționale din facilitatea noastră de producție. Sistemul implementat ne permite să grăbim pasul către transformarea digitală sustenabilă și să organizăm eficient activitățile: de la mentenanțele preventive și predictive până la administrarea bugetului de intervenție. Flexibilitatea și scalabilitatea soluției ne permit să personalizăm modulele în funcție de nevoile noastre specifice și, astfel, ne putem îndeplini cu succes operațiunile zilnice, ce conduc către succesul pe termen lung.”
Gabriel Constantin Țepuși, Facility Team Leader – Security Services Facility Management&ESH / Vehicle Networking and Information
ODLO România
Optimizarea proceselor operaționale pentru ODLO România S.R.L cu QLEAP KMR
„Credem cu adevărat într-o filozofie de producție lean. Acesta este un mod de viață ce reduce risipa, prin îmbunătățiri continue ce determină cea mai bună calitate și livrare la timp, la prețul corect. Ne concentrăm asupra noilor tehnologii și modalități de a ne digitaliza fabricile pentru a crește productivitatea. Colaborarea cu partenerul nostru, Quartz Matrix, ne-a oferit oportunitatea de a rezolva o problemă care ne-a împiedicat să ne atingem obiectivele de productivitate. Datorită platformei QLEAP, prin soluția QLEAP KMR, membrii companiei noastre reușesc să identifice timpul de nefuncționare al echipamentelor și să rească productivitatea.”
Sampath De Silva’s, Administrator ODLO România S.R.L
LEMET
Îmbunătățirea continuă a proceselor operaționale cu QLEAP KMR
‘’Suntem mulțumiți de saltul către digitalizare pe care îl facem în fiecare zi. Alături de partenerii noștri de la Quartz Matrix reușim să abordăm digitalizarea la cele mai înalte standarde de performanță. KMR ne permite să avem acces la informații în timpul cel mai scurt posibil, din orice locație, datorită mobilității interfeței web. Performanțele echipamentelor noastre se datorează soluției KMR datorită abilității de detectare a anomaliilor. ‘’
Relu Brebeanu, Technical Manager la Lemet
IG Watteeuw Romania
Implementare sistem ENEF pentru monitorizarea consumului energetic
„Colaborarea dintre IG Watteuw și Quartz Matrix se întinde pe o perioadă de peste 10 ani deja. Ne bucurăm să avem un partener de business, un colaborator, și nu doar un simplu furnizor de servicii de business. Pe lângă alte soluții și servicii, noi am optat și pentru sistemul pentru management energetic, ENEF, dezvoltat de Quartz Matrix. Cu ajutorul unei analize inițiale, personalizărilor dezvoltate, suportului tehnic acordat și a managementului de proiect, am reușit să implementăm o soluție cu adevărat utilă, prin care gestionăm cu succes consumurile energetice”
Cristian Teodoru, Plant Manager
CUMMINS
Implementare sistem ENEF pentru monitorizarea consumului energetic – produs dezvoltat de Quartz Matrix
”La Cummins România, echipamentele pe care le deținem sunt diverse, iar consumul pe măsură. Noi ne dorim să le oferim clienților noștri cea mai bună soluție din punctul de vedere al costului de operare și al fiabilității. Cu aceeași propunere au venit către noi și cei de la Quartz Matrix. Ne-au propus un soft la un preț rezonabil, ce ne va optimiza costurile cu privire la consumul electric, dar ne va oferi și o imagine de ansamblu asupra consumului din fabrica noastră. Astfel, am putut identifica zonele cu un consum crescut, zonele în care apar anomalii, dar am și putut acționa în timp real asupra acestora. În urma auditului energetic, s-au instalat 28 de puncte de monitorizare a energiei electrice, 6 puncte de monitorizare a aerului comprimat și 2 puncte de monitorizare a gazului natural. Toate demersurile au decurs natural, am beneficiat de tot suportul din partea echipei, iar îmbunătățirile sunt vizibile.”
Declarație Mihnea Cornea, Director General Cummins Generator Technologies Romania SA
BorgWarner
Monitorizarea consumurilor de energie electrică cu e-Net® – produs dezvoltat de Quartz Matrix
Clientul isi desfasoara activitatea in domeniul productiei de componente auto, iar controlul asupra costului final de productie a produselor reprezinta un element cheie pentru competitivitatea in piata.
Clientul avea nevoie de un sistem care sa-i ofere date in timp real despre consumurile de energie electrica, astfel incat sa stie cu exactitate cat reprezinta costul cu energia electrica in costul total de productie al produselor.
Pentru controlul costurilor cu energia electrica, am recomandat instalarea la nivelul de distributie, cat si la cel de utilaj a sistemului e-Net® care realizeaza monitorizarea consumurilor energetice. In 2011 clientul a implementat in fabrica sistemul e-Net® pentru un numar de 20 de puncte de masura ce vizau cei mai mari consumatori de energie din fabrica. De la an la an, convins de beneficiile obtinute in urma implementarii e-Net®, a extins sistemul pana la un numar de peste 900 puncte de masura care la momentul de fata monitorizeaza integral consumul de energie electrica din fabrica. Astfel, prin utilizarea e-Net® clientul realizeaza managementul eficient al costurilor cu energia electrica, are controlul costurilor cu energia in costul final al produselor si a eficientizat costurile cu energia electrica.
In cadrul acestui proiect, compania Quartz Matrix asigura managementul de proiect pentru extinderi ale sistemului, precum si mentenanta acestuia in cadrul unui contract de servicii cu SLA garantat 24/7.
SILCOTUB
Realizare audit electroenegetic și audit complex pentru fabricile SILCOTUB S.A.
Silcotub este parte a companiei Tenaris – cel mai mare producator de tevi la nivel mondial. Silcotub este cel mai important producator roman de tevi din otel fara sudura de diametre mici utilizate in diverse aplicatii din industria mecanica, auto-moto, a petrolului si a gazelor naturale, industria chimica si petrochimica, industria energetica.
„Confirmam calitatea oferita de compania Quartz Matrix in cadrul proiectului de realizare a auditurilor energetice complexe pentru cele trei fabrici SILCOTUB din Calarasi, Zalau si Campina.
O echipa Quartz Matrix a fost dedicata realizarii de masuratori, preluarii de date din instalatiile noastre, interpretarii si analizei acestora. Ca rezultat al analizei efecutate, pentru fiecare fabrica, a fost elaborat un plan de masuri de eficientizare energetica. Pentru cele trei fabrici, ne-au fost propuse 15 masuri care ar conduce la o economie totala de 887 TEP/an. Astfel, recomandam compania Quartz Matrix si altor companii pentru realizarea auditurilor energetice.” (Mihai Barbarosie, Manager energetic, Silcotub)
ARCTIC
Utilizarea solutiei e-Net® pentru urmarirea continuă a consumurilor energetice
Fabrica a inregistrat o modernizare continua care a implicat cresterea numarului de utilaje necesare in productie si totodata cresterea volumului de productie. Dincolo de efectele pozitive ale modernizarii, aceasta a condus catre imposibilitatea urmaririi consumurilor de energie electrica pe sectii si linii de productie. Astfel, fabrica avea nevoie de un sistem care sa ofere in timp real date despre consumurile de energie electrica.
In urma auditului energetic efectuat de echipa Quartz Matrix, s-a recomandat instalarea unui sistem de management energetic pentru sistemul de distributie a energiei electrice catre liniile de productie. Solutia aplicata cuprinde o structura flexibila de masurare a consumurilor de energie electrica, avand la dispozitie o retea de date RS485 pentru: 27 de puncte de masura energie electrica pentru magistralele de distributie si tablourile de forta care au contoare trifazate electronice, prevazute cu comunicatie seriala RS485.
A fost instalata aplicatia software e-Net® cu acces remote prin interfata web, care se conecteaza la retelele RS485 prin servere seriale adresabile IP. Instalarea acesteia s-a realizat pe un server dedicat, instalat in camera IT a clientului.
Pentru compania ARCTIC, implementarea sistemului e-Net® a adus doar beneficii si acest lucru este confirmat prin extinderea sistemului cu inca 43 de puncte de masura, proiect realizat in 2016.
CHIPITA ROMÂNIA
Realizare audit complex
Chipita se afla printre sectoarele industriale alimentare cu cea mai rapida dezvoltare. Marcile Chipita sunt recunoscute pe plan international si produsele lor sunt disponibile pentru consumatori in 56 de tari, fie direct, fie prin parteneriate strategice.
„Compania CHIPITA ROMANIA a colaborat cu departamentul de eficienta energetica al companiei Quartz Matrix pentru realizarea auditului energetic complex in vederea reducerii consumurilor de energie electrica in cadrul fabricii. In urma masuratorilor efectuate de inginerii Quartz Matrix, acestia au elaborat auditul energetic si ne-au propus 9 planuri de masuri si actiuni pentru cresterea eficientei energetice. Confirmam pe aceasta cale profesionalismul si competentele echipei Quartz Matrix in realizarea auditurilor energetice.” (Ionel Gradea, Director tehnic, Chipita Romania)
OMV PETROM
Audit electoenergetic și audit complex pentru:
- Rafinaria Petrobrazi - s-au efectuat masuratorile necesare auditului energetic in regim normal de functionare ale consumatorilor la nivelul celulelor de medie tensiune alimentare echipamente electrice din:
- Statiile electrice de racord adanc SRA 1, SRA 2, SRA 4
- Substatii electrice de 6kV. Pe partea de 6kV s-au efectuat masuratori si inregistrari ale evolutiei parametrilor de consum energetic pentru:
- 121 transformatoare de putere
- 43 linii electrice in cablu (fideri) alimentare subtiri electrice 6 kV
- 43 motoare electrice de antrenare pompe si compresoare
- Cogenerare Grup turbogenerator TG1 si TG2 - 26,5 MW
- ASSET IV MOESIA SUD – LEA 20kv BACIU (Pentru bilantul electroenergetic, conturul de bilant s-a stabilit la nivelul posturilor de transformare, tablourilor locale de alimentare a consumatorilor unde s-au realizat masuratori pe fiecare plecare activa.)
- ASSET VII MUNTENIA EST – BATERIA 17 SCAIENI (Pentru bilantul electroenergetic, conturul de bilant s-a stabilit la nivelul tablourilor locale de alimentare a consumatorilor unde s-au realizat masuratori pe fiecare plecare activa, iar pentru bilantul termoenergetic conturul de bilant s-a stabilit la nivelul cazanelor de abur.)
- ASSET VII MUNTENIA EST – BATERIA PARC 4 URLATI (Pentru bilantul electroenergetic, conturul de bilant s-a stabilit la nivelul tablourilor locale de alimentare a consumatorilor unde s-au realizat masuratori pe fiecare plecare activa, iar pentru bilantul termoenergetic conturul de bilant s-a stabilit la nivelul cazanelor de abur.).
LAFARGE CIMENT
Audit electroenergetic pentru punct de lucru „TERMINAL CIMENT” Cluj
Pentru bilantul electroenergetic, conturul de bilant s-a stabilit la nivelul tablourilor locale de alimentare a consumatorilor unde s-au realizat masuratori pe fiecare plecare activa la nivelul postului de transformare.
ROMPETROL RAFINARE
Audit electroenergetic
Conturul de bilant s-a stabilit la nivelul pompelor pentru alimentarea cu materie prima, intrarile in contururile de bilant fiind considerate masuratorile efectuate la barele de alimentare ale pompelor.
CONTINENTAL POWERTRAIN ROMÂNIA
Audit complex
Conturul auditului s-a stabilit la nivelul:
– plecarilor din tabloul general de distributie
– pompe chillere
– centrale de tratare aer
– statia de compresoare
– masini de injectie mase plastice
– iluminat hale de productie
– iluminat exterior
– hala asamblare linie pompe
– linie asamblare unitati carburant.