Audit energetic instalatii aer comprimat industrial

Solicitati
Oferta

Va rugam sa ne contactati.
Pentru orice intrebari, comentarii sau clarificari, va stam la dispozitie

Evaluarea nivelurilor de utilizare a energiei in instalatii aer comprimat
industrial

De cele mai multe ori, auditul energetic pentru aer comprimat industrial este ignorat, desi reprezinta una dintre cele mai mari oportunitati de reducere a consumului de energie din industrie.

Aerul comprimat industrial este considerat a patra utilitate si are efecte directe asupra consumului de energie, fiind cea mai scumpa utilitate folosita in industria producatoare (conform studiilor realizate de Schneider Electric).

Implementari de succes
Referinte

Audit instalatii aer comprimat industrial
Beneficii

Identificarea punctelor unde se poate interveni pentru reducerea costurilor si cresterea sigurantei in alimentare

Radiografie si analiza instalatii aer comprimat industrial

Evidentierea costurilor de investitii a masurilor de imbunatatire propuse si calcule legate de perioada de recuperare a acestora

Audit energetic instalatii aer comprimat industrial

Masuri rentabile de eficienta
energetica

Pentru a elimina pierderile insemnate din instalatii aer comprimat industrial si a optimiza consumul de energie se analizeaza in detaliu urmatoarele elemente majore:

  • Producerea aerului comprimat
  • Distributia aerului comprimat
  • Utilizarea aerului comprimat

Obligatii
legislative

Auditul realizat de Quartz Matrix SRL este in conformitate cu cerintele Legii eficientei energetice 121/18.07.2014 si completata cu Legea 160/26.07.2016, adoptata de Parlamentul Romaniei. Prezenta lege transpune Directiva 2012/27/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 25 octombrie 2012 privind eficienta energetica, de modificare a Directivelor 2009/125/CE si 2010/30/UE si de abrogare a Directivelor 2004/8/CE si 2006/32/CE, publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 315 din 14 noiembrie 2012.

Dotari
echipamente

  • Analizor de retea CA 8335
  • Debitmetru ultrasonic Flexim Fluxus G601
  • Debitmetru portabil TransPortTM, model PT878GC
  • Anemometru Testo 425
  • Detector ultrasonic TRU POINTE 1100

Descrierea unui audit aer comprimat industrial realizat de
Quartz Matrix

Realizarea unei radiografii detaliate a situatiei actuale prin masuratori specifice cu aparate de specialitate: analiza sistemului de producere, tratare, distributie si consum aer comprimat industrial.

Evidentierea punctelor slabe si a oportunitatilor de imbunatatire a performantei: identificarea scurgerilor din sistemul de distributie aer comprimat, identificarea punctelor care genereaza pierderi de presiune, identificarea nivelurilor de performanta etc.

Identificarea solutiilor optime de eficientizare a operarii sistemelor de aer comprimat industrial si analiza tehnico-economica pentru solutiile propuse (cost, investitie si perioada de recuperare).

Aprecierea tehnico-economica a nivelului actual de performante.

Elaborarea de oferte tehnico-economice pentru implementarea proiectelor de eficientizare propuse pe baza oportunitatilor identificate.

Evidentierea economiilor de energie si a perioadei de recuperare a investitiilor.

La baza serviciilor de audit energetic oferite stau urmatoarele
avantaje

300 audituri

Peste 300 de audituri energetice realizate pentru clienti din mediul industrial la nivel national

ANRE

Autorizati ANRE

Consultanta

Experienta in oferirea de consultanta in alegerea solutiilor potrivite nevoilor si specificului fiecarui client

Dezvoltare si integrare

Capabilitatea de dezvoltare si integrare hardware, software si comunicatii in solutii unice, personalizate pe obiectivele de performanta ale beneficiarilor, maximizand astfel valoarea adusa acestora

Service

Servicii de implementare, mentenanta si service autorizat

Aparatura

Aparatura de specialitate pentru efectuarea de masuratori in teren

Bine de stiut!

Intreruperea alimentarii cu aer comprimat industrial a unei fabrici poate avea efecte negative asemanatoare cu cele din urma unei pene de curent. De aceea, principala cerinta pentru instalatii aer comprimat moderne este disponibilitatea maxima.
Intrucat cheltuielile cu energia si intretinerea reprezinta aproximativ 80% din costurile totale de exploatare a sistemului de aer comprimat este important sa se acorde o atentie deosebita analizei, planificarii si achizitiei. Beneficiul direct se va reflecta ulterior in factura de energie.
Auditul presupune luarea in considerare a unei mari varietati de elemente ale sistemului si selectarea combinatiei optime de componente corespunzatoare fiecarei instalatii aer comprimat industrial. Nu exista doua sisteme identice si fiecare este conceput in asa fel incat sa indeplineasca cerintele clientului.
Fie ca se instaleaza un nou sistem sau se verifica unul existent, este necesar sa se determine cererea de aer comprimat industrial. Auditul asigura nu numai o colectare a datelor, ci inregistreaza si perioadele variabile de incarcare pentru a verifica dimensionarea compresoarelor si interactiunea dintre acestea in timpul functionarii. Astfel, se creeaza o viziune de ansamblu asupra sistemului de aer comprimat ce ia in considerare numarul compresoarelor, tipul acestora, tipul de racire, dimensiunea vaselor tampon, tratarea aerului si diametrul conductelor.
Sistemul de tratare a aerului trebuie sa fie eficient, cu pierderi minime de presiune, si sa fie capabil sa faca fata cererilor de functionare atat la incarcarea maxima, cat si la cea partiala.