ordin anre 63/2020

Toate companiile au probleme specifice de capital si, din pacate, investitiile in proiecte de monitorizare consum energie electrica, cu sisteme de masura si control performante nu au aceeasi prioritate ca achizitionarea de materii prime, echipamente sau utilaje de productie.

monitorizare consum energie electrica

De ce sa implementati un sistem de monitorizare consum energie electrica?

 

  •  ANRE a aprobat din martie Ordinul cu nr 63/2020 in scopul asigurarii conditiilor de decontare (facturare) la un interval de 15 minute a energiei electrice

 

ANRE a aprobat din martie Ordinul cu nr 63/2020 referitor la calendarul de implementare a masurilor necesare in scopul asigurarii conditiilor de decontare (facturare) la un interval de 15 minute a energiei electrice.

Decontarea la 15 minute (acum se face orar) se va introduce incepand cu data de 31 decembrie 2020, potrivit actului normativ. Pana atunci insa, toti operatorii de distributie si Transelectrica au la dispozitie un calendar cu termene pentru a implementa toate solutiile tehnice necesare scurtarii perioadei de decontare.

Deoarece monitorizarea consum energie electrica va fi la 15 minute incepand cu anul 2021 , este foarte probabil ca furnizorul sa treaca la calculul de penalizari (factor de putere, pierderi in elementele de retea, prognoze pe curbe de sarcina etc.), facturandu-se astfel catre client deficitul sau excedentul rezultat.

 

DESCARCATI – ORDIN PRIVIND APROBAREA PROGRAMULUI DE IMPLEMENTARE A MASURILOR NECESARE IN SCOPUL ASIGURARII CONDITIILOR DE DECONTARE LA UN INTERVAL DE 15 MINUTE

 

  • Nu puteti administra ceea ce nu masurati

 

Avand acces la informatii despre consumurile energetice, puteti elabora strategii ce va ofera un avantaj competitiv pe piata: veti lua decizii rapide si veti evalua cu acuratete eficienta energetica.

Monitorizarea consum energie electrica trebuie corelata nu numai cu reducerea consumurilor si economisire, ci si cu cresterea productivitatii si eficientei.

In cazul in care utilizatorul final are implementat un astfel de sistem de monitorizare consum energie electrica, va avea o monitorizare online la sfert de ora – 15 minute la valorile masurate, permitand astfel clientului sa monitorizeze procesul tehnologic si sa realizeze o previzionare corecta, evitand astfel ulterioare dezechilibre rezultate din prognozat & realizat.

monitorizare consum energie electrica

Ask for demo presentation a solutiei software de monitorizare consum energie electrica EN.EF si clarificati impreuna cu specialisti de management energetic necesitatile companiei dumneavoastra.

Programati Demo EN.EF

Sigla_ENEF_color

monitorizare consum energie electrica

Solicitati audit energetic industrial (audit electroenergetic, audit termoenergetic, audit instalatii aer comprimat. in vederea identificarii solutiilor de reducere a consumurilor si a costurilor cu energia. 

Realizati audit energetic